maandag 21 maart 2011

Projectdag

Donderdag is het projectdag.

Dan maken de kinderen kennis met het thema van het tuinfeest.
Om 8.30 zal meester Dirk eerst het verhaal vertellen en de hoofdrollen uitdelen.
Nadien knutselen we in de klas een robot (zie hieronder).
10.10 speeltijd
10.25 doorschuif met blok 1
- dans
- zang
- ritme
12.00 eten
13.00 geheime uitstap

Voor de robotten hebben we allerlei kosteloos materiaal nodig.
Dit kunnen zijn: vijsjes, aluminium schaaltjes, veertjes, moeren, blik, ...



Jeugdboekenweek


Na de speeltijd is de jeugdboekenweek van start gegaan.
Dit jaar is het thema geheimen.

We moeten proberen om samen met de hele school zoveel mogelijk boeken te lezen. Telkens er een boek gelezen is, krijgt de leerling een letter. De leerlingen moeten proberen met die letters een woord te maken.
Vrijdag moet iedereen zijn gevonden woorden meebrengen. Die woorden moeten we dan proberen in de goede volgorde te zetten. Hopelijk ontdekken we zo wat de tip is om de schatkist te openen.

Tijdens knutselen hebben we onze verteltas versierd. Zodra deze klaar is, gaat deze mee naar huis. In de verteltas vind je een boek. Het is de bedoeling om dit boek samen met je kind te 'lezen'. Heb je het boek uit, dan geeft je het terug mee naar school en krijg je een nieuw boek mee. De kinderen mogen zelf hun boeken kiezen in de schoolbib. Gelieve met veel zorg om te gaan met de boeken.

maandag 14 maart 2011

Fritsy in het gips

Eindelijk was het eens mijn beurt om Fritsy mee naar huis te nemen.

Fritsy vond het geweldig, we zijn samen naar de zee, de winkel, beetje geklust en op weekend geweest.

Helaas liep het zondag slecht af. Fritsy was samen met Ferre in de speeltuin aan het spelen en viel pardoes van het klimrek af. Fritsy bleef maar zeggen dat het pijn deed en dus zijn we naar het ziekenhuis gereden. De dokter heeft Fritsy haar beentje eens goed bekeken ..., gebroken, dus moest Fritsy haar pootje in het gips.

Vandaag hebben we in de klas allerlei spullen van het ziekenhuis bekeken, gepast. Ik heb ook een foutenverhaal verteld. Dit vonden de kinderen echt hilarisch! Tijdens knutselen moesten de kinderen proberen iets van het ziekenhuis te tekenen. Nadien moesten we ook kunnen zien wat ze getekend hadden. De resultaten hangen in onze gang. Dus als je toevallig in de buurt bent, mag je altijd eens een kijkje gaan nemen.
Heb je toevallig foto's van een bezoekje aan het ziekenhuis, of een boekje, ... dan mag je dit natuurlijk altijd meebrengen.