vrijdag 27 mei 2011

het zit erop!

De bosklassen zitten er weer op.

Bedankt aan alle kinderen voor de fijne momenten.

Ik hoop dat jullie allemaal van de bosklassen genoten hebben.



Ondertussen staan de foto's op de fotosite. Ik had blijkbaar een instelling verkeerd, waardoor de foto's die ik eerder deze week al online zette, niet zichtbaar waren. Op het einde staan er ook enkel filmpjes.

Groetjes

juf Gregoir

dinsdag 24 mei 2011

Dag 2 Bosklassen

Na een nachtje dat voor de ene al een beetje beter was dan voor de anderen, beginnen we aan dag 2 van de bosklassen.
We beginnen ons hier toch al een beetje thuis de voelen.
Eerst tijd voor het ontbijt om dan aan het eerste boerenspel van deze dag te beginnen. We starten de dag met een zeer actief bosspel, zo is iedereen meteen goed wakker.
Na het bosspel hebben we even een koek gegeten en gedronken. Nadien is er al een eerste groepje vertrokken met het groene busje naar de bushalte. Als iedereen eindelijk aan de bushalte was hebben we de bus naar Wechelderzande genomen, richting Speelstad. Daar aangekomen hebben we eerst onze pick-nick opgesmuld. Nadien hebben we onze eens goed laten gaan in de Speelstad. We hebben gesprongen op een reuze-ballon, van de (toch wel hoge) glijbaan gegleden, piraten gespeeld in de piratenboot, ...
Om half vier was het tijd om terug te keren naar 3boomkensberg, eerst terug met de bus, dan weer pendelen met het groene busje. Vervolgens kregen we even tijd wat tijd vrij. Wie dat wouw mocht komen knutselen, er zijn ook kinderen die even wat gerust hebben, beetje voetballen, kleuren, ...
Ondertussen werd de bbq al aangestoken. Na een tijdje konden we genieten van lekkere groentjes, een vleesje, een stukje brood. Na het eten hebben we nog even onze verkleedkleren aangetrokken voor een boerenfeest. Wie al te moe was, kroop al in zijn/haar bedje, de anderen mochten nog een beetje "dansen" op de muziek. Na al dat gefeest, stilletjes onze pyjama aan en gaan slapen. Morgen al de laatste dag van onze bosklassen, jammer!

Tot morgen juf Gregoir

PS: er staan al enkele foto's op de fotosite, dit weekend zullen er meer voilgen

Dag 1 bosklassen

Eindelijk is het dan zo ver... de bosklassen van klas roos, bruin en wit.

Gelukkig was iedereen flink op tijd op school.
Nog even afscheid nemen van mama en papa, snel even langs het toilet passeren en dan dringend tijd om te vertrekken.
Aan het ziekenhuis van Mortsel namen we de bus richting Antwerpen. Onderweg hebben we leuke spelletjes gespeeld.
Toen we in Antwerpen aankwamen met de bus, moesten we nog even wachten op de volgende bus. Gelukkig duurde dat niet te lang. Nog een uurtje op de bus en dan zijn we in Westmalle. Onder luid gezang zijn we dan naar 3Boomkensberg gewandeld. Daar aangekomen zijn we eerst even op verkenning gegaan, wie slaapt waar, waar zijn de toiletten, zijn er ook badkamers? Gelukkig is alles aanwezig. Nog even vrij spelen en dan etenstijd. Het eten was een beetje druk, maar ook wel gezellig met bijna de hele school aan tafel.
Na het eten kregen we even de tijd om vrij te spelen. Vervolgens was het tijd om de bosklassen officieel te openen. Ondertussen mocht iedereen om de beurt zijn bedje gaan opmaken, pyjama, knuffel, ... klaarleggen. Tijd voor het eerste boerenspel: 1 tegen allen. Twee boerinnen (juf Charlotte en juf Gregoir) daagden ons uit om een aantal boeren opdrachten te doen. Als we alle opdrachten binnen de tijd haalden, moesten de boerinnen een tegenprestatie doen. Als tegenprestatie hebben de boerinnen een volksdansje gedaan en mocht iedereen gezellig meedoen.
Van al dat spelen hadden we wel veel dorst gekregen en een klein hongertje. Gelukkig was het tijd voor het vier-uurtje.
Na het vier-uurtje mocht iedereen zijn verkleedkleren aantrekken. Wat een grappige bende was dat. De foto's hiervan volgen later zeker nog! Met onze verkleedkleren aan zijn we nog even gaan sporten, in het bos hing er namelijk een fit-o-meter. Hieronder al een paar foto's van de fit-o-meter, zo blijven jullie thuis ook lekker fit.




Onze leuke dag zit er bijna op, zo dadelijk gaan we aan tafel voor het avondeten. Dan kunnen we onze pyjama's tonen, nog een verhaaltje en bed in. Hopelijk voor een goede nacht.

Tot morgen juf Gregoir

Morgen bosklassen!!

Morgen is het eindelijk zo ver!
we vertrekken op bosklassen.

Alle bagage is goed aangekomen in Westmalle.
Vandaag was Nathan en Houda afwezig, gelukkig kunnen ze morgen toch mee op bosklassen.

Ik hoop dat iedereen vannacht toch nog een beetje kan slapen. De kriebels zaten er vandaag al goed in.

Wie zijn buzzy-pazz of Sis-kaart nog niet bijhad, vergeet ze morgen zeker niet!

groetjes

juf Gregoir

dinsdag 10 mei 2011

Verkeer

Vandaag hebben we het thema klokken afgesloten met een toets :o)

We zijn ook met het nieuwe thema nl. verkeer gestart.

Alle kinderen mogen een foto van hun fiets meebrengen, hun fietshelm, een fluohesje, fietsoutfit, boek over verkeer, verkeersborden, ...

De meegebrachte spullen blijven tot eind volgende week in de klas. Heb je ze al eerder nodig, gelieve dit dan even via het agenda te melden.

zondag 8 mei 2011

Bedankt bedankt bedankt!

Bedankt aan alle kinderen om zo goed hun best te doen tijdens ons optreden.
Jullie hebben dat echt heel knap gedaan!
Dubbele dikke duim!

Op de fotopagina vind je nog een heleboel nieuwe foto's (12 nieuwe albums).

https://picasaweb.google.com/juf.gregoir

Moederdag

Aan alle mama's een gelukkige moederdag.

Hopelijk hebben jullie je verrassing ondertussen al gevonden!

Alles aan het cakeje is eetbaar (behalve het papiertje natuurlijk).

De kleurplaat kan je afdrukken en inkleuren.

dinsdag 3 mei 2011

Tuinfeest 7 mei 2011

Op 7 mei is iedereen welkom op Ritmica op ons tuinfeest!

Het thema dit jaar is reizen door de tijd.
Wij, de jongste blok, gaan met 1 druk op de knop naar de toekomst.
Om 10.30 treden we op. Alle leerlingen (van blok 1) worden in hun klaslokaal verwacht om 10.00. Ze moeten niets speciaal aantrekken, want onze kostuums hangen al klaar op onze stoel. Na het optreden mag iedereen zijn kind terug komen ophalen in het eigen klaslokaal. Laat wel even weten als je iemand meeneemt, zo ben ik zeker op de hoogte dat iedereen zijn mama/papa/opa/omi/... gevonden heeft.
Ons optreden is buiten op het grasveld voor het kasteel.
Nadien kunnen jullie nog een hapje eten, deelnemen aan de spelletjes, een gezellig praatje maken, genieten van de zon of ...

Hopelijk allemaal tot zaterdag!