zondag 27 februari 2011

Carnavalfeest

Vrijdag 4 maart houden we op Ritmica een Carnavalfeest.

Iedereen mag dan een Carnavalkostuum meebrengen.Na de speeltijd worden alle leerlingen omgetoverd in Buzz lightyear, fee, Mega Mindy, politieman, ... Als iedereen klaar is gaan we naar de turnzaal voor een groot (maar toch rustig) feest.

Zwaarden en toverstaffen blijven thuis. Ook geschilderde gezichtjes zijn niet toegestaan gezien er nadien nog gezwommen wordt.

vrijdag 18 februari 2011

Goed nieuws!!!!

De geruchten deden al even de ronde, maar daarnet kreeg ik pas de bevestiging ...

Omdat het zo goed gaat met Houda en haar gips veel korter is dan verwacht, komt Houda vanaf maandag (21feb) terug naar school.

Houda kan nog niet zelfstandig stappen en zal dus nog wel wat extra hulp nodig hebben.

Ik ben wel erg blij dat al mijn schaapjes ;o) terug zijn en we weer een hecht groepje kunnen vormen.

Hopelijk brengt dit terug wat meer rust in de klas als alles weer terug 'gewoon' wordt.

Voor wie zaterdag naar het Carnavalfeest komt. Veel plezier! Volgende week zetten we ook in de klas maskers op, want dan hebben we het thema Carnaval.

donderdag 17 februari 2011

Slecht nieuws

Vanmorgen had Nathan best wel slecht nieuws.



Zijn hond is gistere in slaap gedaan en gestorven.

Nathan heeft in de klas even de tijd gekregen om dit te vertellen aan de anderen. De anderen waren erg lief voor Nathan en deden hun best om Nathan zo goed mogelijk te troosten.



Hier een (hopelijk) troostend gedichtje:
P.S. als je op de afbeeldingen of foto's klikt, krijg je ze in het groot te zien.

BedNet testles

Eindelijk was het zover ... we konden met Houda praten op de computer.
Zoals je op de foto hieronder ziet, waren de kinderen erg onder de indruk. Marlies en Waast van klas bruin kwamen ook even meekijken, omdat zij rekenen bij ons.
Hieronder ziet u de computer staan, met daarop de webcam. Als u goed kijkt, dan kan je Houda zien op het scherm.
Dit is de mevrouw van BedNet. Samen met haar, moesten we een aantal testjes doen om te zien of Houda alles begrepen had en alles goed werkt.


Na de les met de mevrouw hebben we schrijfdans gedaan met Houda.
Ik heb ook nog een leuk verhaaltje voorgelezen over een muisje dat opzoek ging naar vriendjes. Margot had dit meegebracht.
Morgen zal Houda de rekenles volgen. Nadien maken we nog even tijd zodat de kinderen al hun vragen aan Houda kunnen stellen.


De kinderen waren allemaal erg blij om Houda terug te zien. Houda zag er erg goed uit. Ze heeft niet zoveel pijn meer. Haar plaaster is ook al een stuk kleiner dan in het begin, waardoor ze al wat meer kan bewegen.
Posted by Picasa

zondag 13 februari 2011

De afvallingsrace

Het is een ware afvallingsrace in onze klas.

Nu Houda er niet meer is voor een tijdje zijn we nog met vijf kinderen.

Maar vrijdag werd Margot ziek, toen waren we nog vier kinderen.

Hopelijk is Margot morgen al weer beter en zijn we dan terug met vijf.

Normaal gezien zijn we donderdag terug met zes kinderen. Dan wordt immers de computer in de klas gezet en kunnen we via de computer praten, lachen, zingen, ... met Houda.
Het zal de kinderen goed doen, want Houda wordt erg gemist in de klas.

Helaas is het niet alleen een afvallingsrace bij de leerlingen ...
Ik (juf Gregoir) moet van de dokter van maandag tot woensdag thuis blijven om te rusten. Hopelijk helpt dit rusten om mijn longen weer helemaal beter te maken.

Deze week wordt er gewerkt rond Valentijn en vriendjes.

dinsdag 8 februari 2011

brandoefening

De geplande brandoefening is verzet naar een latere datum.



P.S. Houda is ondertussen al thuis.

donderdag 3 februari 2011

Met het groene busje naar Houda

Maandag is Houda geopereerd aan haar linkerbeen. De operatie zou goed verlopen zijn. Juf Anneleen (sociale dienst) heeft dinsdag met de papa van Houda gebeld om te vragen hoe het met Houda ging en of we (klas roos, juf Chris en ik) Houda eens mochten bezoeken in het ziekenhuis. Voor papa en het ziekenhuis was dit geen probleem. Daarom zijn we vandaag na de middag met het groene busje naar het Koningging Paola kinderziekenhuis gereden.

Margot, Elise en Thor op de achterbank van het groene busje.





Nathan en Thomas (en ik) zitten in het midden van het busje.



Juf zit vanvoor en wijst de weg aan onze chauffeur van dienst, meester Ivo.

In het ziekenhuis

Na een wandeling in het zonnetje komen we aan. Eerst maken we nog even enkele afspraken. Wat mag wel/niet in een ziekenhuis. Hoe kunnen we Houda vinden in het ziekenhuis. Ik (juf Gregoir) ben even aan de info gaan vragen wat de kamernummer is van Houda. Vervolgens moesten we eerst rechtdoor en dan met een grote lift naar de tweede verdieping.

We lopen door een gang met veel zieke kindjes. Onderweg komen we ook het klaslokaal van Houda tegen. Aan elke deur hangt een prentje, wij moeten bij het visje zijn.


Bij onze aankomst, had Houda het even moeilijk en veel pijn aan haar beentje. De pijnstillers van Houda waren ook net uitgewerkt. Houda heeft dan een paar pilletjes gekregen. Al snel verscheen een grote glimlach op Houda haar gezichtje. Van de mama van Houda kregen we al meteen een chocolaatje en wat te drinken.


Uiteraard zijn we niet met lege handen naar Houda gegaan. Juf Chris helpt Houda een beetje bij het openmaken van het cadeautje. Ook alle tekeningen en kaartjes die we op school ontvangen hebben worden afgegeven aan Houda.




In het pakje zat een popje van Diddle en een eendje.

Houda had ook al een leuk boek gekregen. Vanvoor had het boek een spiegeltje en knopjes. Als je op de knopjes drukte konden we naar verschillende liedjes luisteren.

Houda gaat hier ook naar les. Maar ze moet dan niet op een stoel gaan zitten. Houda gaat in haar bed naar de klas.

In het ziekenhuis is er veel speelgoed waar Houda mee kan spelen. Ze heeft ook al veel bezoek gekregen, weinig tijd dus om zich te vervelen.

Op Houda haar kamer stond nog een bed. Hier mag papa of mama slapen. Gelukkig snurken ze niet te hard.

Ondertussen wordt ons bezoekje een echt feest, we krijgen chips en Marokkaanse koekjes. Als Houda weer beter is, gaat de mama van Houda een Marokkaanse cake bakken. Houda verzekerde ons, dat dit erg lekker is.


Dan is het tijd om afscheid te nemen van Houda. Dinsdag mag Houda naar huis gaan. Als Houda haar draai terug heeft gevonden thuis, gaan we nog eens op bezoek bij Houda.