donderdag 15 september 2011

Beste ouders,

Zopas heb ik vernomen dat ik zwanger ben. Helaas had ik tijdens het algemene oudercontact nog niet voldoende informatie om u hier over in te lichten.
Woensdag 14 september 2011 heeft de arbeidsgeneesheer beslist om mij te verwijderen uit mijn functie. Dit om veiligheidsredenen en om besmettingsrisico’s te voorkomen. Hierdoor zal ik niet meer de juf zijn van klas geel. Ik zal pas terug in september 2012 komen werken.
Vandaag ben ik afscheid komen nemen van de kinderen. Ik heb ook de situatie zo goed mogelijk proberen toe te lichten.
Uiteraard zal een andere leerkracht mijn plaats overnemen. Tot die tijd wordt de klas opgevangen door de blio-leerkrachten en de orthopedagoge. Vanop afstand zal ik ook het reilen en zeilen in de klas geel zeer nauw blijven volgen. In het begin zal ik ook de nieuwe leerkracht zo goed mogelijk begeleiden om aan de slag te gaan met klas geel. Ik zal ook de blog blijven beheren en berichten en foto’s van klas geel en oranje blijven posten, als ik die doorkrijg van mijn collega's.

Hopend op uw begrip,
Met Vriendelijke groeten,
Juf Gregoir

zondag 11 september 2011

foto's

Op de fotopagina http://picasaweb.google.com/juf.gregoir vinden jullie de foto's van de eerste schooldag en de klasfoto's die, die dag getrokken zijn.

U vindt er ook de lekker traktatie die klas geel gekregen heeft voor hun eerste hele week op Ritmica.

Het uploaden ging niet zo vlot en door een onverklaarbare reden staan sommige foto's er een paar keer op. Ik probeer straks nog uit te zoeken hoe dit komt.

Alvast veel plezier!

juf Gregoir

P.S. niet vergeten dinsdag algemeen oudercontact 19.30 voor alle nieuwe ouders, 20.00 voor de andere ouders.

donderdag 1 september 2011

Eerste schooldag

Ziezo, de kogel is door de kerk, de eerste schooldag zit erop.

Vanmorgen zijn we vrolijk onthaald en mochten we door een kleurrijke boog over de rode loper (enkel voor vandaag). Vervolgens zijn we even in de klas gaan kijken en zijn de opvoedsters even op bezoek geweest. Dan was het al tijd om buiten te gaan spelen. Na het buitenspelen hebben we het "eerste schooldagspel" gespeeld. Dit houdt in:
- van iedereen werd er een individuele foto genomen en van alle klassen een klasfoto (een gewone en ook ééntje met gekke bekken)
- iedereen moest ook op de weegschaal bij meester Marc (kine) en tegen de muur bij juf Carine (kine) om te zien hoe groot we zijn. Op het einde van het schooljaar doen we dit opnieuw en kunnen we zien hoeveel iedereen gegroeid is.
- op de speelplaats werden alle 'oude'regels nog eens herhaald en de nieuwe regels uitgelegd.
- tot slot was er ook een spel aan het boekentassenrek zodat iedereen goed weet waar hij/zij zijn/haar boekentas moet zetten en kan terug vinden.
Na dit spel zijn we gaan eten, frietjes!
Vervolgens mochten we bij de opvoeders gaan spelen tot aan de speeltijd.
Na de speeltijd hebben we een beetje gewerkt in de klas en nog een beetje gespeeld.
Tijd voor het laatste spel: het bussenspel. Het is de bedoeling dat hierdoor iedereen goed weet op welke bus hij/zij moet.

U leest het, een fijne, maar vermoeiende dag.
Helaas is Hannah vandaag ziek geworden. Hopelijk ben je al weer beter en zien we je morgen weer.

juf Gregoir