donderdag 9 augustus 2012

verhuis

Hallo, de blog verhuisd naar een ander adres namelijk: http://bloggen.be/jufgregoir Deze blog is iets gebruiksvriendelijker. Tot binnekort juf Gregoir

maandag 28 mei 2012

Verkeersdag

Op donderdag 24 mei hadden we met de hele school een projectdag rond verkeer. Voor klasjes geel en oranje stond er een leuke dag gepland.
Eerst was er een bezoekje van de politie. Zij lieten ons alles wat er in die politiewagen te vinden is zien en vertelden erover. Daarna mochten we de sirene eens horen en mochten we allemaal in de combi gaan zitten. Als tweede was er een fietsparcours met juf Martine. We probeerden om ons recht te houden over het bergje en te slalommen tussen matjes en kegels. We moesten ook een spuit vullen en dit leeg spuiten in een bekertje. We konden er wel 3 vullen! Om de voormiddag af te sluiten, was er een leuke spelletjesworkshop met juf Geert en juf Roxanne. We speelden met groene, oranje en rode balonnen, we leerden over verkeersborden en speelden "agentje mag ik oversteken" met leuke opdrachtjes. En als dat nog niet leuk genoeg was, mochten we ook nog eens gaan picknicken en op de speeltuin spelen. Wat een dag vol dolle pret!! Je vindt alle foto's op de fotopagina en het zijn er veel :o)

woensdag 9 mei 2012

Verjaardag Jarne

Op donderdag 3 mei verjaarde Jarne. Hij werd 7 jaar.
Jarne kreeg een ballon, een cadeautje en de andere kinderen maakten voor hem een tekening waar we een boekje van maakte. Hij had voor iedereen cake meegebracht, die we samen met juf Chris en juf Evelyne konden opsmullen, en een leuk verrassingszakje. Dankjewel Jarne! Om de dag af te sluiten, koos Jarne voor het spel tikkertje. Hannah kon niet mee lopen, maar was samen met de juf fotograaf van dienst. En daar kwamen toch wel leuke foto's van... Je vindt de foto's op de fotopagina. P.S. ondertussen ben ik terug mama geworden van mijn tweede zoontje Cisse. Alles prima in orde met ons :o) groetjes juf Gregoir

maandag 9 april 2012

Van Rome naar Antwerpen

Beste,

Na een jaar voorbereiding nadert de dag van het vertrek van mijn vader voor een voettocht uit Rome richting Antwerpen. De route loopt over de kam van de Apennijnen, langs de Splügen-pass de Alpen over om via het Zwarte woud richting België te komen.

Als je het verhaal wil volgen dan kan dat op: http://lastradaanord.blogspot.com/

Als alles goed loopt staat hij op 12 April bij het Pantheon om er aan te beginnen en bij een gunstige wind komt hij hopelijk aan in Antwerpen op 19 Juli.

Aan zijn tocht is een sponsoractie voor het AMAR project verbonden. Dit project probeert het vertrouwen van straatkinderen in de Favela’s van Rio te winnen en hen met eenvoudige werkjes een inkomen te verschaffen, ze onafhankelijk te maken van het criminele milieu dat de achterbuurten domineert. Het project wordt ter plaatse begeleid door Jan Daniels (broer van juf Chris) met wie hij zijn burgerdienst heeft gedaan.

We hopen op 100 mensen die 1 eurocent/km of 22€ willen bijdragen en dat kan op:

Rekening nummer BBAN 035-8180265-05

Of IBAN nummer BE96 0358 1802 6505

BIC code BNP Paribas GEBABEBB

Op naam van Luc Gregoir

AMAR

Met vermelding : Rome tocht AMAR project


groetjes

juf Gregoir

woensdag 4 april 2012

Laatste week voor de Paasvakantie

De laatste week voor de paasvakantie was er nog vanalles te doen op Ritmica voor klasje geel.

Zo bezochten we op maandag samen met klas rood en oranje 'Urania'. Hier vertelde ze ons over de aarde en andere planeten.
We mochten zelfs door een echte sterre - en zonnekijker turen! Omdat er geen sterren waren (ah nee! die zijn er alleen 's nachts), konden we enkel de zon zien.
Maar ook dat was erg leuk! Zeker toen zomaar het dak open en toe ging! WAUW!

We keken naar een filmpje over de maanlanding en konden zien hoe een raket opstijgt. Ook waren er filmpjes over hoe elke planeet eruit ziet. Leuk en erg interessant!
Als afsluiter mochten we één van de vele stenen die uit de ruimte waren gevallen vasthouden. Het voelde helemaal niet aan als een steen en het was erg zwaar.

Op dinsdag hadden we ons beloningsfeestje. Omdat we de voorbije weken zo hard aan onze werkpuntjes werkten en bijna allemaal blije gezichtjes verdienden, mochten we feesten!
We maakten eerst zelf onze hapjes: kaas- en salamiblokjes snijden en toastjes smeren. Daarna dansten we de sterren van de hemel terwijl juf Chris nog lekkere donuts voor ons bakte.
En na het vele dansen en smullen, rustten we uit met een drankje.

Op vrijdag hadden we een lekkere paasbrunch. Maar voor we begonnen met eten, merkten we op dat de paashaas of paasklokken waren langs geweest! Ze hadden voor iedereen eitjes gebracht.
Die konden we opsmullen als dessert. Want eerst een sandwiche eten! Je kon kiezen tussen lekkere krabsla gemaakt door klas oranje, eiersla gemaakt door klas geel of frikandelletjes, gemaakt
door klas rood! Juf Torfs kwam helpen om lekkere eitjes te bakken! Wat een eetfestijn!

Nu goed uitrusten en na de vakantie vliegen we er weer in. Prettige vakantie iedereen!!!



De overige foto's vind je op de fotopagina


https://picasaweb.google.com/112970487895480701849/LaatsteWeekVoorDePaasvakantie#

maandag 26 maart 2012

Verjaardag Viktor

Op donderdag 22 maart vierden we de verjaardag van Viktor!
Viktor werd 7 jaar en was in een enorme feeststemming!



Hij trakteerde alle kinderen van de klas met een wafel en een appelsapje.
Juf Verbeeck en juf Chris kregen zelfs een hele doos koekjes! Lekker!

Naast een kroon en een ballon krijgen, mocht Viktor natuurlijk ook een cadeautje open maken. Net was hij gevraagd had! Een mixertje!
Ook was er nog een klein bbbq setje en een klein koffiezetapparaatje bij. Nu kan Viktor zeker laten zien wat hij zo graag doet; koken!

Niet alleen Viktor kreeg een cadeautje, ook de andere kinderen. Zij kregen elk een drinkbeker van de smurfen, gevuld met snoepjes.
Dankjewel Viktor!

Tot slot koos Viktor nog voor het spel 'één, twee, drie, piano'. Een ideale afsluiter van een leuke dag!

de andere foto's zijn te vinden op de foto pagina.

vrijdag 17 februari 2012

Wij vierden carnaval!!!

We kwamen met de hele school samen in de turnzaal om te luisteren naar het verhaal van Mika.
Mika is een klein jongetje dat graag wil leren fietsen. Maar zijn mama en papa hebben daar geen tijd voor.
Mika vraagt aan ons of wij hem willen helpen? TUURLIJK!

Maar hoe dan? Door opdrachtjes uit te voeren. Zoals 9 beroepen verzamelen of hem aanmoedigen met een dansje, ...
Na veel pogingen en zelfs tussenkomst van politieman Thomas (klas oranje), zij we er toch in geslaagd!

Iedereen was mooi verkleed en we maakten veel plezier!

Voor iedereen nog een prettige vakantie!!

de foto's zijn te zien op de fotopagina

donderdag 16 februari 2012

Verjaardag Tijs

Klas geel dacht op dinsdag 14 februari niet aan valentijn, maar wel aan Tijs.
Tijs werd 7 jaar en dat moest gevierd worden.

Tijs kreeg een kroon, een gekke ballon en een cadeautje van de juf: een puzzel van Cars!
Hij mocht ook een spelletje kiezen dat we samen met de hele klas konden spelen. Tijs koos voor verstoppertje!
We hadden veel plezier!

Tijs had ook aan ons gedacht en trakteerde met veel lekkers. We kregen koekjes en chocolaatjes. Daar kunnen we zelfs nu nog van smullen.
Ook voor zijn klasgenootjes had Tijs een leuk cadeautje bij. Dankjewel Tijs!

juf Verbeeck

foto's vind je op de fotopagina.

P.S. ook van mij een gelukkige verjaardag Tijs (juf Gregoir)